Peisaje de toamna

Scris de Alina, Tuesday, 13 October 2009

Peisaj de toamnaNu ştiu de ce, dar de fiecare dată când vine toamna, parcă aduce cu ea un soi de nostalgie pentru zilele însorite de vară care au trecut, dar mai ales pentru că natura va muri în curând.

Copacii încep să se scuture, lăsându-ne să admirăm peisaje de toamnă în care culorile calde şi vii ale frunzelor se îmbină cu culoarea pămantului şi a ierbii, creînd o imagine de întoarcere la origini: din pământ au răsărit, şi iată că în pământ se vor întoarce.

Pentru mine este un anotimp emoţionant, plin de frumuseţe, nu mă mai satur să privesc frunzele multicolore, să le adun în bucheţele sau să le simt foşnind sub tălpi. Toamna îmi aduce aminte de copilărie, de bogăţiile din curtea bunicilor: mere, pere, struguri, nuci, dovleci scobiti şi făcuţi felinar, seminţe coapte, must… Toate acestea sub o ploaie de frunze colorate, ce parcă abia aşteaptă să fie strânse, pentru a încinge o bătaie cu ele.

În încheiere, vă las să admiraţi câteva peisaje de toamnă surprinse de mine de-a lungul timpului. Pe mine mă aşteaptă o cană cu must, şi o plăcintă cu dovleac copt…

[nggallery id=1]

Tag-uri: , , , , , , , ,