Dacă vă plictisiţi în weekend şi nu ştiţi încotro să o mai apucaţi pentru a scăpa de aglomeraţia şi ploaia din oraşul vostru, vă recomand Sibiul. Într-unul din weekendurile trecute am fost acolo, şi a avut efectul unei guri proaspete de aer: ne-am bucurat în linişte de un oraş atât de frumos, şi de vremea plăcută de toamnă.
Nu mai fusesem în Sibiu de câţiva ani, şi am rămas surprinsă să văd atâtea schimbări în bine: centrul oraşului reamenajat cu piatră cubică şi pavele, celebrele fântâni arteziene, podul mincinoşilor atât de frumos întreţinut şi împodobit cu flori… nici nu mă miră motivele pentru care oraşul a fost desemnat în 2007 “Capitala Culturală Europeană”.
Hermannstadt, aşa cum este denumit Sibiul în germană, este plin de atracţii turistice printre care se numără:
-muzeul Brukental, cel mai vechi muzeu din România,care găzduieşte expoziţii de artă românească (lucrări consacrate din creaţia maeştrilor Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, Ştefan Luchian, Corneliu Mihăilescu, Gheorghe Petraşcu, Theodor Pallady, Nicolae Tonitza, Alexandru Ciucurencu, Corneliu Baba, Ion Ţuculescu), artă europeană, istorie, istorie naturală, istoria farmaciei, arme şi trofee de vânătoare etc.
-catedrala evanghelica, una dinstre cele mai impozante clădiri gotice din Transilvania. A fost construită în anul 1520, iar interiorul este dominat de bolţi arcuite şi pietre funerare pe peretele nordic. Turnul are o înălţime de aproximativ 73 de metri, şi se vizitează. Priveliştea din cele 4 turnuleţe este uluitoare, deoarece oferă o panoramă asupra întregului oraş.
-podul minciunilor, primul pod de fier turnat (fonta) din România, construit pentru a uni Sibiul de Sus cu Sibiul de Jos. Legenda spune că acest pod se va prăbuşi dacă cineva care stă pe el spune o minciună. Mai sunt şi alte legende care spun că îndrăgostiţii veneau să îşi declare iubirea pe acest pod, ţinând seama de faptul că podul se prăbuşeşte în cazul în care ei mint.
-străzile înguste ce amintesc de perioada medievală, clădirile vechi.
-muzeul de etnografie Astra, cunoscut sub denumirea de “muzeul satului din Sibiu”, ce cuprinde case şi construcţii româneşti din cele mai vechi timpuri.
-mărginimea Sibiului, unde este încadrată şi staţiunea Păltiniş, loc cu superbe peisaje ale naturii, unde iarna se şi schiază.
Incercati Sibiul! O sa va placa in mod sigur. Si ca sa vedeti cum este vremea, puteti sa accesati acest web cam din Sibiu. Distractie placuta!
Tag-uri: astra, biserica evanghelica, brukental, capitala culturala europeana, excursie, fantani arteziene, gotica, Hermannstadt, marginimea sibiului, minciuna, moara de vant, muzeul satului, paltinis, panorama, piata mare, podul minciunilor, Sibiu, viziteaza, web cam sibiu