Arta de a darui si de a primi flori

Scris de Alina, Tuesday, 15 September 2009

floriDesi se spune ca “diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei femei”, florile sunt unele dintre cele mai apreciate cadouri. Acestea simbolizeaza faptul ca persoana care le daruieste s-a gandit la femeia careia i le face cadou, incercand sa faca cea mai buna alegere in materie de culori, forma, mireasma, aranjament etc pentru a-i aduce zambete si bucurie.

Culoarea florilor este foarte importanta: cele rosii semnifica pasiune, cele galbene – gelozie, cele albe – puritate.

In niciun caz, nu trebuie sa refuzati un buchet de flori ce vi se daruieste.

De obicei, se ofera un numar impar de flori intr-un buchet, exceptie facand inmormantarile, cand buchetele si jerbele contin un numar par de flori.

De obicei, in situatia unei aniversari, cadoul trebuie sa fie insotit de cel putin o floare. Tipul acesteia depinde de gusturi si imaginatie, dar pentru a evita cele 3 garoafe banale, va recomand sa daruiti flori de sezon (lalele, ghiocei, crini, crizanteme, frezii, trandafiri).

De asemenea, eu evit sa daruiesc cale (sunt asociate cu inmormantarile sau cu ghinionul), garoafe (spre exemplu, in Franta garoafele sunt folosite numai la jerbe), siĀ  flori artificiale (denota prost gust).

In codul bunelor maniere scrie ca florile trebuie oferite fara ambalajul in care le-a pus vanzatoarea. Sunt total de acord cu asta, mai ales pentru ca tipla aceea transparenta in partea din fata este foarte kitsch-oasa, si acelasi lucru il pot spune despre panglicile si fundele colorate si incretite cu foarfeca. Un buchet simplu este foarte apreciat, mai ales ca iese in evidenta frumusetea florilor, nu culorile stridente ale ambalajului. In acest sens, parerea mea este ca buchetul poate fi cel mult infasurat cu hartie creponata alba in jurul tulpinilor, fara sa se ajunga la nivelul florilor.

In cazul unei vizite la spital, nu se duc flori care miros puternic, si nici foarte voluminoase. Acesta este de fapt singurul loc in care se ofera flori si barbatilor.

Un obicei foarte elegant in trecut era sa oferi flori prin curier. Desi acum nu mai este la moda, trebuie sa recunosc ca orice femeie ar fi impresionata de acest gest. Daca va aflati printre norocoasele care primesc un astfel de buchet, trebuie sa stiti ca e musai ca imediat sa multumiti printr-un telefon destinatarului (desigur, daca nu sunt trimise de un admirator anonim).

In incheiere, o ultima dar foarte importanta regula: florile se daruiesc cu tulpinile in jos, si cu floarea in sus.

Sper ca ati aflat lucruri noi, si ca v-am fost de folos.

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,