Fii feminina!

Scris de Alina, Wednesday, 30 September 2009

frumusete femininaOriunde m-aş uita, văd femei care au ca priorităţi multe alte lucruri în afară de frumuseţea lor. De ce pe măsură ce viaţa noastră se aglomerează cu fel şi fel de treburi, job, căsnicie, copii, uităm să mai avem grijă de noi aşa cum o făceam odată?

Doamnelor şi domnişoarelor, fiţi feminine! Mi s-a întâmplat zilele acestea în metrou să simt nevoia de a mă îmbrăca mai elegant, şi de avea mai multă grijă de mine, văzând lângă mine o” lady” foarte aranjată, cu părul frumos coafat, machiaj impecabil, îmbrăcată lejer, totuşi elegant, cu o cămaşă şi fustă până la nivelul genunchilor, încălţată în pantofi cu toc şi purtând pe umăr o geantă care se asorta cu culoarea încălţămintei.

Ştiu că e greu să porţi pantofi cu toc atunci când trotuarele sunt pline de gropi şi când foloseşti mijloacele de transport în comun, însă cu pantofi de o înălţime potrivită şi cu 10 minute în plus alocate drumului, sigur voi reuşi.

Am hotărât că de acum încolo ies din casă îmbrăcată sport numai când scopul ieşirii mele are tangenţă cu vreo activitate sportivă. În rest, voi spune “DA!” fustelor şi mai ales pantofilor cu toc.

În plus, un machiaj reuşit nu necesită mai mult de 10 minute (fond de ten, blush pentru pomeţi, mascara şi gloss). Un păr răvăşit nu este niciodată apreciat, şi mă voi strădui să îl “domesticesc” cu pieptănul şi puţină spumă. De asemenea, o să scot în prim-plan cutia cu bijuterii, şi o să încep să port cerceii eleganţi pe care i-am primit de ziua mea sau de Crăciun şi se află încă în ambalajul original pentru că nu se potriveau cu ţinutele mele sport.

Toamna este un bun anotimp pentru schimbări, garderoba merită o înnoire cu un sacou de o culoare neutră,potrivit pentru a fi asortat cu orice culoare a vestimentaţiei.

De asemenea, ingredientul principal al acestei schimbări de look şi de atitudine va fi încrederea în sine. Aveţi încredere în voi, ţineţi capul sus,  fiţi feminine, zâmbiţi şi vă asigur că veţi fi fermecătoare şi veţi întoarce multe priviri. În curând vor începe să apară şi complimentele, poate şi priviri geloase, însă cel mai important lucru este că adoptând această postură feminină veţi avea numai de câştigat.

Eu o să încep chiar de azi! O sa va comunic si rezultatele.

Tag-uri: , , , , , , , ,