Machiaj: less is more!

Scris de Alina, Sunday, 13 September 2009

less is moreInitial, machiajul a fost conceput pentru a pune in evidenta trasaturile si frumusetea feminina. Acum este apreciat si pentru faptul ca unele defecte pot fi mascate. Dar de ce ni se pare uneori ca vedem pe strada femei care arata ca niste clovni?

Unul dintre motivele pentru care femeile se fardeaza excesiv este lipsa sigurantei de sine: ele nu se cred suficient de frumoase incat sa fie naturale.

Un alt motiv este ca peste tot sunt promovate femei cu tenul perfect, ochi mari, buze pline, pometi trandafirii, insa ceea ce nu stiu cu totii este faptul ca manechinele au tone de machiaj aplicatepe fata pentru o sedinta foto, si cireasa de pe tort: fotografiile sunt retusate.

Nu ar trebui sa ne mai facem atatea griji, deoarece frumusetea naturala este foarte apreciata de barbati. Iar despre cei care intorc capul dupa o femeie care arata ca o paiata…ce sa zic?! Nu merita atentia noastra.

La fel ca si in vestimentatie, in machiaj exista o regula de aur: accentueaza-ti sau ochii, sau buzele. Niciodata amandoua!

Daca vrei sa iti pui in evidenta ochii, opteaza pentru un machiaj accentuat de culorile tari, lungeste-ti genele cu mascara negru sau alege stilul “smokey-eyes”. In acest caz, buzele au nevoie doar de un gloss transparent, care abia sa fie vizibil.

Daca ai chef de un ruj cu personalitate, de un rosu aprins, visiniu sau orice alta culoare care te prinde bine, atunci vei atrage atentia asupra buzelor, iar ochii trebuie sa fie machiati foarte discret: fardul trebuie sa fie abia vizibil, ca o umbra, si trebuie aplicat cel mult un strat de mascara.

Voi ce parere aveti, “mai putin inseamna mai mult”?

Tag-uri: , , , , , , ,