Remedii pentru parul subtire ce cade usor

Scris de Alina, Sunday, 13 September 2009

par subtireParul este unul dintre primele lucruri care sunt observate la o femeie, si de aceea este foarte important sa avem grija permanent de podoaba noastra capilara, mai ales daca avem parul subtire, si observam ca la fiecare trecere a degetelor prin el, cade foarte usor. Iata cateva mici sfaturi pentru a avea un par superb.

Evita folosirea periei rigide din plastic, sau a periei de tip cilindru. De asemenea, evita coafurile care implica strangerea parului intr-o coada sau prinderea lui cu diferite accesorii.

Evita masajul dur al scalpului, uscarea parului cu prosopul, nu iti face parul permanent si nu il usca cu aer fierbinte. Acestea slabesc firul de par si mai rau. Lasa-ti parul sa se usuce natural, de la sine, si daca e musai sa folosesti un uscator, foloseste treapta cu incalzire minima si tine uscatorul la o distanta de minim 15 cm fata de par.

Pentru descalcirea parului, foloseste un pieptan cu dintii rari, si niciodata pe parul ud. Nu purta palarii sau peruci. Acestea pot limita circulatia si aportul de oxigen, provocand caderea parului.

In timp ce iti samponezi parul, maseaza-ti usor scalpul cu farfurile degetelor (nu cu unghiile), facand miscari circulare. Dupa aceea, foloseste un balsam de intarire a parului sau aplica un strop de ulei esential de arbore de ceai, jojoba sau rozmarin.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , ,