Secrete pentru a fi fotogenica

Scris de Alina, Sunday, 13 September 2009

fata fotogenicaIn ultima vreme, totul se bazeaza pe aspect. De la CV, la site-urile de socializare. Cu toate avem frumusetea si farmecul nostru propriu, dar poate nu suntem la fel de fotogenice ca modelele de pe copertile revistelor. Si pentru ca ne dorim sa evitam micile defecte inestetice, mai ales in fata aparatului de fotografiat, am ales sa pun aici cateva sfaturi care merita urmate.

Evita sursele de lumina de deasupra capului. Acestea accentueaza cearcanele si umbrele inestetice care se formeaza pe fata. Incearca sa tii tot timpul barbia sus.

poza fotogenicaStai dreapta si vei parea mai inalta! Poti obtine o imagine supla in fata aparatul de fotografiat astfel: stai dreapta si putin intoarsa catre o parte, astfel incat un umar va fi mai aproape de aparat. Astfel vei masca burtica(daca exista). O data ce te-ai pozitionat astfel, indreapta-ti privirea catre obiectiv.

Picioare de fotomodel. Pentru a obtine efectul de picioare lungi, intoarceti putin corpul intr-o parte, indoiti usor piciorul cel mai apropiat de aparatul foto (ca si cand ar sta pe varf) si pozitionati-l in fata celuilalt. Astfel, picioarele vor parea mai lungi, si veti masca “parantezele”.

Adio, barbie dubla! Barbia dubla poate fi evitata daca poza este facuta cu obiectivul la nivelul ochilor tai, sau mai sus. Un sfat extra: tine-ti barbia cu cativa centimetri mai in fata decat de obicei, pentru a nu face gusa.

Zambiti, va rog! Nu degeaba li se spune fotomodelelor sa zica “cheese!” in fata aparatului de fotografiat. Acest cuvant provoaca un zambet natural si relaxat. Incearca sa zambesti in oglinda, pana iti iese un zambet placut si increzator. Un zambet potrivit este acela in care nu ti se vad gingiile si dintii la fel de mult ca in cazul unui raset.

Dinti albi si frumosi. Pentru ca dintii sa fie mai albi, poti folosi solutii de albire a dintilor. Iar pentru buze mai pline poti folosi un gloss semi-transparent. Acestea dau luminozitate fetei, si un aspect natural, placut.

Fara luciu. Aparatul de fotografiat poate amplifica orice urma lucioasa de pe fata. Mai ales cand este folosit blitz-ul. Foloseste un fond de ten mat, care sa nu dea un luciu inestetic.

Ochi mari. Barbatii sunt atrasi de femeile cu ochi mari, frumosi. Pentru a obtine efectul de ochi mari, machiajul trebuie facut astfel: folositi tonuri inchise de culoare in exteriorul pleoapei, si culori mai deschise si sclipitoare in interior, sub arcada. Un sfat extra: curbati genele si aplicati un strat in plus de mascara.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,