Ce se poarta toamna aceasta

Scris de Alina, Wednesday, 30 September 2009

Vara a trecut de multă vreme însă parcă abia acum vremea aduce a toamnă. E timpul să ne schimbăm garderoba, să renunţăm la materialele vaporoase şi să purtăm haine potrivite, în culorile toamnei.

Deşi cel mai uşor este să porţi haine şi accesorii negre, pentru că se potrivesc cu orice, îţi recomand să foloseşti “pete de culoare” potrivite stărilor tale de spirit. Recomandarea stilistilor pentru acest sezon este să îmbogăţim piesele de vestimentaţie de culoare neutră cu accesorii colorate. Gamele de culori variază:

-culori metalice: bronz, auriu, arămiu, sau argintiu

-culori pastelate reci: gri cărbune, culoarea cafelei, verde închis

-culori perlate: violet, roşu închis, auriu deschis, albastru safir şi verde smalard

-nuanţe de roşu: purpuriu, roşu aprins, roşu rubin

Hainele trebuie combinate în funcţie de textura lor, şi este important de ţinut minte următorul fapt: cu cât porţi mai puţine culori, cu atât mai importantă este textura şi calitatea materialului. Poţi îmbina diferite tipuri de materiale adăugând o centură îngustă de piele sau un accesoriu din blană (sau blană artificială), fie o jachetă din satin.

Pantalonii trei sferturi, salopetele şi pantalonii cargo vor fi la mare căutare toamna aceasta. De asemenea, fustele de tip creion sunt prezente în variante actualizate, având lungimi de la mini până la nivelul genunghilor sau chiar mai jos.

Designerii au pus mare accent în anotimpul de toamnă al acestui an pe ghetuţe până la glezne şi pe cizmuliţe până la genunchi. Majoritatea pieselor de încălţăminte sunt cu toc, acesta variind de la o înălţime comodă la 10-11 cm.

Bijuteriile au accente metalice, asemănătoare lanţurilor, dar se poartă şi cele cu străluciri de cristale.

Toamna 2009 este marcată de personalizarea vestimentaţiei după gusturile fiecăreia dintre noi. Tendinţa femeilor este de a-şi crea propriul stil, în loc să copieze din alte părţi. Sunt apreciate ţinutele indrăzneţe, care aduc un aer nou, sofisticat. Toamna aceasta se poartă aproape orice, dacă ştii cum să combini materialele.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,