Subiecte pe care nu trebuie sa le discuti la prima intalnire

Scris de Alina, Sunday, 13 September 2009

prima intalnirePrima intalnire este intotdeauna insotita de emotia ca nu vei sti ce sa vorbesti si mai ales sa nu vorbesti cu partenerul. Noi am facut o lista de subiecte clasificate “ASA NU”, si motivele pentru care le-am ales.

1. Banii. Acesta este un subiect delicat, chiar si intre prietenii care se cunosc de multa vreme. Fii sigura ca barbatul care te-a invitat in oras isi doreste sa afle mai multe despre tine si pasiunile tale, nu despre cat de mic sau mare este salariul tau. Nu este bine sa te lauzi ca stai extrem de bine din punct de vedere financiar si al posesiunilor materiale, asa cum nu este bine sa te vaiti ca niciodata nu iti ajunge salariul. Este ceva care te priveste pe tine, si nu vei sti ce reactie ii vei starni interlocutorului tau, care este posibil sa aiba o parere diferita sau sa nu doreasca sa discute despre acest aspect monetar. Mai bine eviti discutiile financiare de orice fel.

2. Religia. Acesta este un subiect care naste de multe ori polemici si chiar dusmanii. Nu este bine sa comentezi apartenenta unei persoane la o anumita religie, si nici motivele sau actiunile acesteia. Parerea ta despre un anumit aspect religios il poate rani sau jigni pe interlocutor, care isi va face repede o imagine negativa despre tine. Credinta este importanta pentru multi dintre oameni, iar prima intalnire nu este un moment potrivit sa dezbati aspecte religioase.

3. Fostul iubit. Imediat ce vei aduce vorba despre acesta, vei intampina o respingere din partea partenerului tau. El stie ca au mai fost si alti barbati in viata ta inaintea lui, insa nu isi doreste sa afle mai multe detalii despre acestia. Daca subiectul este adus in discutie, este posibil sa isi faca impresia ca inca nu ai trecut peste relatiile din trecut, si ca poate nu esti pregatita pentru o noua relatie. De asemenea, el va crede ca a pornit cu un dezavantaj, deoarece are din start un “adversar” cu care se va compara tot timpul, sau va crede ca tu il compari. Este un subiect delicat, si trebuie deiscutat la timpul lui, nu la prima intalnire, cand e posibil sa il pui pe fuga pe cel cu care ai iesit in oras.

4. Performantele in pat. Clar acesta nu este un subiect pe care sa il discuti cu o persoana pe care abia ai cunoscut-o. Prima intalnire este un prilej de acomodare si de discutii lejere, nu trebuie sa te lauzi cat de buna esti in pat sau sa te vaiti, dupa caz. Crede-ma ca niciun barbat nu vrea sa isi imagineze cum faceai dragoste cu alti barbati inaintea lui. Inainte sa fie interesat de ce anume iti face placere in pat, un barbat vrea sa afle mai multe despre pasiunile de zi cu zi. Este timp si pentru discutii despre relatii intime, daca prima intalnire decurge bine.

5. Arborele genealogic. Este total neinteresant si plictisitor sa povestesti la prima intalnire cu ce se ocupa, unde stau, cati copii au etc toate matusile, verisoarele, unchii si bunicii tai. Daca a iesit cu tine in oras, inseamna ca acest barbat vrea sa afle mai multe despre tine, nu despre familia ta si ocupatiile lor.

6. Spitalizarile anterioare. Nu este necesar ca la prima intalnire sa comunici toate fracturile de membre sau operatii de polipi, scos amigdalitele etc. Cu acestea se lauda/vaita copiii mici. Incearca un subiect mai matur.

7. Orice subiect in care tu esti experta iar el nu cunoaste nimic trebuie evitat. Se va simti stanjenit si vei vorbi doar tu, parand ca vrei sa te lauzi cu cunostintele tale. Vei vorbi de fapt singura, pentru ca el asteapta un subiect despre care isi poate spune parerea, in cunostinta de cauza.
Dar pana la urma despre ce putem vorbi la prima intalnire? Acesta va constitui subiectul unui alt articol. Pana atunci, lista mai poate fi completata. Va invit sa comunicati si altor cititoare subiectele care nu vi se par potrivite la prima intalnire.

Tag-uri: , , , , , , ,